Távazonosítás, online távellenjegyzés: aláírás távolról

Irodánk az országban úttörőként alkalmazta a modern technika adta lehetőségeket, így a távellenjegyzés, távazonosítás, aláírás távolról is bevett gyakorlat. A ma érvényben lévő jogrend szerint olyan feladatok is végrehajthatóak, amikor az ügyfél és ügyvédi aláírás távolról történik. Nem kell ügyvédhez mennie, aláírhat távolról és a szerződéseket, okiratokat az ügyvéd távellenjegyezheti. Szerződhet akár a saját otthona kényelméből, cége irodájából vagy akár a világ bármely pontjáról, melyek eddig elképzelhetetlennek tűntek:

  • cégalapítás
  • cégmódosítás
  • szerződéskötés
  • ingatlan adás-vétel
  • tartási szerződés megkötése
  • ügyvéd által ellenjegyzett meghatalmazás
  • különböző jognyilatkozatok megtétele

…tehát gyakorlatilag szinte bármilyen jogügylet, szerződéskötés esetén egy egyszerű, gyors és jogi szempontból is biztonságos megoldást jelent a Dr. HRABÉCZY Ügyvédi Iroda által nyújtott online távellenjegyzés, aláírás távolról.

Online távellenjegyzés – miért jó távolról aláírni?

1. Vigyázunk egymásra, óvjuk ügyfeleinket

aláírás távolról, távláttamozásA 2020-as évben kialakult vírushelyzetben nyilvánvalónak tűnik a válasz. A fertőzésveszély miatt ügyeinek intézésére videóhívásban célszerűbb felvenni a kapcsolatot az ügyvéddel, mint személyesen megjelenni. Erre ma már bármelyik okostelefon képes vagy számítógépen is könnyedén megoldható. Ez a lehetőség teljes értékű jogi megoldást nyújthat bármikor, bármilyen élethelyzetben.

A Hrabéczy Ügyvédi Iroda által alkalmazott távellenjegyzés segíti ügyei zökkenőmentes intézését akár egy

  • kórházi kezelés során is,
  • de a vidéki rokon látogatását vagy külföldi útját sem kell lemondani egy sürgős jogi teendő miatt.

2. Gyors, egyszerű, kényelmes

3. Időt és pénzt takaríthat meg – távelőttemezés, távellenjegyzés

Rohanó világunkban sosincs elég idő az adminisztrációra, ügyintézésre. Az utazással, dugóban araszolással, parkolóhely kereséssel rengeteg időt, és ezzel együtt pénzt vesztünk. Ügyfeleink sikere a mi sikerünk is, ezért megteszünk mindent a közös siker elérése érdekében!

Korábban főként ingatlan adás-vételek során találkozhattunk azzal a problémával, hogy a jogügylet lebonyolítását jelentősen megnehezítette, megdrágította vagy akár könnyen el is lehetetlenítette egy külföldön tartózkodó érintett (például tulajdonostárs) aláírásának beszerzése. Online távellenjegyzéssel ez többé már nem jelenthet akadályt!

4. Jogi garancia az online távellenjegyzésre

A Magyar Ügyvédi Kamara küldöttgyűlése meghatározta a személyes megjelenés nélküli azonosítás pontos menetét és módját, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke pedig auditálta azon hírközlő eszközöket, amelyek használatával az online távellenjegyzés biztonságosan és hitelesen elvégezhető, ezáltal a személyes találkozás során ellenjegyzett okiratokkal azonos joghatással bír. Az ügyvéd által ellenjegyzett okiratok garantálják, hogy azok teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, bizonyítja, hogy az azokban foglaltak teljes mértékben a felek akaratának megfelelnek. Az ügyvéd általi ellenjegyzés igazolja, hogy az eljáró felek azonosítását elvégezte, valamint, hogy az okiratokon szereplő aláírás valóban a felektől származnak, azokat az ügyvéd előtt írták alá vagy sajátjukként ismerték el.